Curry Lentils – Curry de Lentilles

INGREDIENTS

– 2 Cups green lentils
– 14.5oz coconut milk (from a can)
– 8oz tomato Sauce
– 1 Diced onion
– 1 Tbsp curry powder
– 2 carrots
– olive oil & coriander

DIRECTIONS

In a large pot (Dutch oven preferably), sautée the onion with some olive oil. Add curry powder, tomato sauce and coconut milk. Stir and simmer 2 min. Add lentils. Slice the carrots and add to the lentils. Add 2 cups of water. Simmer for 35min. Stir occasionally and add water if needed. The lentils will cook and absorb most of the liquid. Serve over rice and sprinkle coriander powder.

No Speaking Americano?

INGRÉDIENTS

– 400g de lentilles verte
– 411g de lait de coco en boîte
– 227g de coulis de tomate
– 1 oignon émincé
– 1 cuillère à soupe de curry
– 2 carottes
– huile d’olive et coriandre en poudre

DIRECTIONS

Dans une marmite en fonte, faire revenir l’oignon dans un peu d’huile d’olive. Ajouter le curry, la tomate et le lait de coco. Mélanger et Faire mijoter 2 min, puis ajouter les lentilles et carottes coupées en rondelle. Ajouter 50cl d’eau. Laisser mijoter 35min. Mélanger occasionnellement et ajouter un peu d’eau si nécessaire. En cuisant, les lentilles absorbent le liquide. Servir sur du riz et saupoudrer un peu de coriandre.

Leave a comment